Resztelt szelet

  • 2015.02.26.
  • 7

Ez egy olyan sütemény, ami iszonyatosan száraznak néz ki, de meglepődve tapasztaltuk, hogy nem az. Ráadásul 2-3 héten át gond nélkül tárolható és fogyasztható. Ergo szeressük!


Sárga linzertésztából áll, némi lekvárból és jó sok tojásfehérjés habból.


Linzer tészta:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
vaníliás cukor, citromhéj
Kókuszos réteg:
75 dkg kókuszreszelék (vagy dió, mandula, mák)
7 tojásfehérje
42 dkg kristálycukor
vaníliás cukor, citromhéj
A linzertésztát az itt leírtak szerint elkészítjük, majd  8 mm-esre nyújtva félig megsütjük 180-190 fokon. A legegyszerűbb, ha egy sütőkeretbe terítjük, mert utána a krém miatt szükségünk lesz a keret szabta korlátokra.
Közben elkészítjük a kókuszos masszát.
A hozzávalókat összekeverjük egy lábasban és nyílt lángon, folyamatos kevergetés közben (kb. 80 fokig) hevítjük.
A félkész linzer lapot megkenjük vékonyan lekvárral (sárgabarack) és erre halmozzuk a kókuszos réteget.
Elsimítjuk a tetejét, majd 100 fokon (a gyakorlaton ennyi volt, a könyvben azonban 160-180 fok van írva, de akkor megég valószínűleg) szárítjuk a sütit.
Amikor kezd pirulni a teteje kész.
Félig hagyjuk kihűlni és 6×3 cm-es darabokra vágva tálaljuk.

Elképesztő, hogy ránézésre tényleg mennyire száraznak tűnik, pedig nem az!
Nem hiszed? Próbáld ki!
A fotókat vagy én vagy valamelyik csoporttársam készítette, nem tudom már pontosan.
Kövess minket a Facebookon is!