Rántott töltött paprika és blogkostoló 32.(low carb)

  • 2017.01.03.
  • 2

A kezdetektől fogva részt vettem ebben a jó kis játékban. Most egy kicsit hosszabb kihagyás után újból csatlakoztam, és megint nem bántam meg. A 32. blogkostoló házigazdája most Simone gasztroságai blog. Jelen esetben nekem egy nagyon szuper blogot sorsolt: Kisildi-t Amint megvolt a sorsolás, rögtön mentem is nézelődi. Az első pár percben már rá is akadtam az én választottamra. Nem is gondolkodtam sokat a dolgon, még úgy sem, hogy az eredeti recept főtt rizzsel írja a tölteléket, és ugye én egy jó ideje nem eszem. Nagyon hamar össze állt a kép a fejemben, hogy alakítsam úgy, hogy én is ehessem. A fűszerezést is egy picit saját ízlésünkre formáltam, és közepére egy darabka (gouda) sajtot rejtettem.Hozzávalók:- 50 dkg darált hús (nálam sertés és marha vegyesen)- 6 db tv paprika- 3/4 csésze zabpehely- 1 db tojás- Só, bors ízlés szerint- 5 dkg sajt- 2 gerezd fokhagyma zúzvapanírhoz:- 3 db tojás- liszt ( nálam zabpehely liszt )- zsemlemorzsa ( nálam update1 panírmorzsa)- 2-3 kanál szezámmagElkészítés:A paprikát megmostam, hosszában ketté vágtam és a magokat kivágtam. A tölteléknek valókat össze kevertem, a sajt kivételével. Majd a masszát a paprikába nyomkodtam, bele rejtettem egy kis csík sajtot. Duplán paníroztam... Liszt, tojás, szezámos morzs, majd vissza a tojásba és ismét a morzsába visza. Ezután olajban mind két oldalát szép pirosra sütöttem.Salátával fogyasztottuk.Nagyon finom volt, biztosan máskor is elkészül nálunk. Köszönöm ezt a remek receptet Kisildinek.