Hortobágyi húsos palacsinta, Blogkostoló 32

  • 2017.01.06.
  • 5

Annyi féle palacsintát próbáltam már, köztük hússal töltöttet is, de a hortobágyira valahogy eddig még nem szántam rá magam. Többször gondoltam már rá, hogy kikéne próbálni, de mindig lebeszéltem magam róla. Most a Simone gasztroságai blog álltal kiírt blogkostoló 32. fordulója alkalmából Kisildinél válogattam, és meg volt ugyan a választottam, de másodikként befutó nálam ez a finom előétel is. Mondjuk nálam főétellé avanzsált, egy finom karfiol leves után. Annyira laktató tartalmas, hogy én is, és Életem párja is csak egyet tudtunk megenni.
Hozzávalók:- 6-8 db palacsinta- 50 dkg pörkölthús ( csirke, sertés, pulyka... nálam pulykamell ,kissé szaraz is lett a töltelék)- 1 közepes fej vörös hagyma- 1-1 paradicsom és paprika- só, bors, majoránna izlés szerint- piros paprika- 2-3 ek olaj- 1 pohár tejföl- 2-3 ek liszt ( nálam u1 szénhidrát csökkentett)Elkészítés:Az a legjobb ha megmaradt pörköltet reinkarnálunk emígyen. De ha az nincs, akkor a szokásos módon főzünk egy pörit, de kissé hoszabb lére engedjük. Épp annyira, hogy a húst ellepje. Ha megfőtt a husi, leszűrjük, a levet vissza öntjük az edénybe, és a tejfölből, lisztből egy habarást készítünk, amit hőkiegyenlítés ( a forró léből a lisztes tejfölhöz adunk egy keveset és ezzel elkeverjük) után, a szafthoz csurgatunk. 1-2 percig beforraljuk.
A palacsintát nem írom hiszen mindenkinek megvan az, amire esküszik. De ha mégsincs, akkor IDE kattintva megtalálod az álltalam használt receptet.Szóval kész a szósz, a husit le kéne darálni, vagy késes apritóba, ennek hiányában egy jó kis késsel apróra darabolni.
Jöhet a palacsitna összeállítása. A husiból elkenünk a palacsintán úgy, hogy a szélére kb 2-2 centire már ne kerüljön, meglocsoljuk egy kis szósszal. Majd
behajtogatjuk négyzet alakban, hogy a töltelék ne potyogjon ki, és a végén össze hajtjuk. Végül bőven melgocsoljuk szafttal plusz még egy kanálka tejfölt is tehetünk a tetejére.