Almás zabpelyhes palacsinta

  • 2017.01.05.
  • 0

Nincs mit nagyon ragozni rajta. Finom, rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrát, épp ezért akár reggelire is tökéletes, ha már unod a zabkását. Én zöldségleves után főétkezésre ettem.Hozzávalók:- 1 csésze zabpehelyliszt ( én zabpehelyből darálom)- 2 tojás- 1-2 ek kókusz vagy bármilyen növényi olaj- 1 nagy vagy 2 kicsi alma reszelve- ízlés szerint édesítő ( nálam 1 tk zéró cukor)- Annyi tej vagy viz, hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapj. Kb 1,5-2 dlElkészítés:A palacsnta hozzávalóit összekeverjük. Egy fél órát pihenni hagyjuk, ha a zabpelyhetől nagyon besűrűsödne, kis folyadékkal hígítsuk. Felforrósított teflon, vagy kerámia serpenyőbe 2-3 evőkanálnyit pakolunk, és a kanál hatuljával ellapogatjuk. 3-4 perc alatt mind a két oldalt megsütjük.Én u1 szamóca lekvárral ettem.