Vaníliakrémes cukros-fahéjas rúd

  • 2014.05.18.
  • 9

Régóta szemeztem már Limaránál ezzel a finomsággal. Épp itt volt az ideje, hogy ismét kényeztessem a fiúkat :DVáltoztattam egy picit de tényleg csak egy picikét. A receptet követtem egy az egyben, viszont fehér tönkölylisztből készültek. Valamint rácsozót használtam a díszítéshez.Kicsi fiúnak csináltam nutellával töltöttet is amit nem hempergettem fahéjas cukorba csak sima kristálycukorba.3 dl tejet meg langyosítottam és belőle fél dl be egy kk cukrot szórtam, majd
3 dkg élesztőt el morzsoltam benne. Hagytam felfutni...Eközben 60 dkg lisztet robi táljába mértem bele ütöttem 1 egész tojást és még 2 sárgáját. 3 ek cukorral, a felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel kidagasztottam, majd 6 dkg puha vajat is bele dolgoztam. Ennyire egyszerű a tésztája :DKb egy óra alatt duplájára kelesztettem.Ezalatt megcsináltam a tölteléket.1 vaníliás pudingot 2 ek cukorral és 3 dl tejjel sűrűre főztem. Hagytam kihűlni és 5 dkg vajjal kihabosítottam.A megkelt tésztát kiborítottam kissé át gyúrtam és 12 részre vettem. Minden egyes gombócot kinyújtottam, egy kanál vaníliakrémet tettem a szélére és a másik szélét a rácsozóval megvágtam.
Ha nincs ilyen rácsozó akkor a pizzavágóval kell bevagdosni.Majd a tészta széleit úgy kell felhajtani, hogy a töltelék ki ne folyjon, feltekertem és sütőpapiros lemezre sorakoztattam őket
Hagytam még 30-40 percet kelni őket. Addig előmelegítettem a sütőt 170 fokra, majd a szép duci rudakat betoltam 12 percre.Míg sültek 5 ek cukrot összekevertem 1 ek fahéjjal és megolvasztottam 2 ek vajat.Mikor kisültek a finomságok még azon forrón olvasztott vajjal megkentem őket és a fahéjas cukorba hempergettem. Rácson hűltek.Húúú de finom....