Zöldséges lasagne

  • 2013.10.15.
  • 7

Szeretjük az olasz konyhát. Pizza, spagetti, "bruszketta" és még sorolhatnám. No és persze a lasagne. Ezt is mint mostanában szinte mindent Dávidom segített elkészíteni :D2 csészényi mirelit borsót sós vízben majdnem teljesen puhára főztem.Fél kg (marha és sertés vegyesen) darálthúst 3-4 ek olajom megpirítottam. Majd (na nem vagyok rá büszke, hogy olykor használom) 2 cs lasagne fix és 6 dl víz keverékét ráöntöttem majd, a leszűrt borsót is hozzá adtam, valamint egy negyed karfiolt tisztítva és rózsáira szedve.Az előírt idő helyett kissé tovább főztem, úgy 10 percig kb, hogy a karfiol is félpuha legyen, de folyamatosan kevergettem, nehogy leégjen.10 dkg vajból 5 kanál lisztből, és két dl tejből só és bors hozzáadásával besamelt főztem.Egy tepsit kiolajoztam, és egy sor előfőzést nem igénylő lasagne száraz tésztával kiraktam az alját. Erre öntöttem a húsos szós felét, majd a besamel egyharmadát. Jöhetett a tészta ismét, szósz, besamel, és a tészta ismét.A felső tésztarétegre már csak besamelt és bőven sajtot tettem. én 23x33 cm es tepsiben sütöttem , de kisebb magas falúban több réteget egymásra pakolva látványosabb ;)180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt összesütöttem.