Sajtgolyó

  • 2013.08.08.
  • 0

Az elmúlt hetekben az itteni időjáráshoz képest extrém meleg volt. Nem annyira gyakori, hogy itt Németországban ilyen hőség legyen, de most volt. Na ez csak azért érdekes, mert az utóbbi időben a főzést, sütést minimalizáltam ezzel se fűtsem a lakást. Ettünk, de gyorsan összedobható ételeket.Ez a mai is ilyen hamar, gyorsan kajcsi...20 dkg gouda sajtot lereszeltem, 2 tojást lazán felverve hozzá adtam, egy diónyi vöröshagymát reszeltem bele és egy fokhagymát zúztam. Két evőkanál zsemlemorzsával és 3-4 tekerésnyi friss őrölt feketeborssal alaposan összedolgoztam. Sót nem tettem, mert a sajt alapból sós.A masszából diónyi golyókat formáltam. Lisztbe felvert tojásba, és zsemlemorzsába, majd vissza a tojásba és ismét morzsába forgattam. 3 órára fagyasztóba tettem a golyócskákat, hogy kifagyjanak és könnyebb legyen sütni..., majd forró olajban szép aranysárgára sütöttem őket.Gyermekeim kedvéért hullámos sült krumplival, majonézes tejföllel meglocsolva tálaltam.