Calzone avagy töltött pizza

  • 2013.05.03.
  • 5


Sokszor gondolkodóba ejt, hogy mit tegyek az uzsis dobozokba, úgy hogy az egészséges, tápláló és laktató legyen. Nem utolsó sorban Dávidéknál a megőrzőben ki van kötve, hogy csak sósat szabad vinni. Zolcsim már egy ideje rágta a fülem, hogy csináljak pizzát. Gondoltam ha töltöttet csinálok az könnyebben csomagolható, ezért esett rá a választásom.
Teljesen egyszerű pizza tésztát dagasztottam 50 dkg tönköly lisztből (40 sima fehér tönköly 10 teljes kiőrlésű) 1 tojás, 2 dkg élesztő 1 kk cukor, 1 db tojás, 1 mk só, 3 dl tej, és 4 ek olajból, most a kenyérsütőm segítségével és abban is hagytam megkelni. A dagasztásnál a tésztába még egy kis zöldfűszer is került.Miután megkelt enyhén lisztezett felületen kissé átgyúrtam, majd 10 egyenlő részre osztottam. Egyenként korongalakúra sodortam, majd paradicsom szósszal megkentem sonkát, kukoricát, gombát szórtam rá és bőven reszelt sajtot, de csak a korong felére, mert a másik fél tésztával be kell azt takarni. Eztán a tészta szélét feltekertem, hogy a töltelék bennt maradjon. Tojással lekentem, és megszórtam még sajttal. Hústűvel megböködtem kissé, és 20 percet pihentünk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütöttem. Aztán senki nem bírta kivárni, hogy meghűljön. Az uzsis dobozokba úgy kelett megmentenem 1-2 darabot :D

Címkék

Sajtos Kelt Tészta