Mogyorós csokoládétorta

  • 2013.10.18.
  • 8

Ezt a tortát az én Drágámnak készítettem a szülinapjára.Imádja a mogyorós csokit így nem volt nehéz dolgom.Beletettem mindent amit szeret és így (szerencsére) a tortát is szerette :)Nagyon csokis torta,sok csokival és sok szeretettel :))









Hozzávalók a piskótához:-9 tojás-9 ek.cukor-5 ek.liszt-3 ek.étkezési keményítő-2 púpos ek.kakaóKrém 1:-3 Knoppers-7 dkg törökmogyoró-2-3 ek nutella-1 étcsokoládépuding-3 dl tej-3 ek cukorKrém 2:-20 dkg étcsokoládé-2+2 dl habtejszín-5 dkg porcukorKülső krém:-20 dkg étcsokoládé-2 dl habtejszín-25 dkg mascarpone-1 ek. porcukorLegelőször a 2.krém alapját készítem el.A habtejszínt felforrósítom(de nem forralom) és a csokilencsére(darabolt csokira) öntöm.Addig keverem míg teljesen felolvad és szép fényes nem lesz.Kihűtöm és éjjelre hűtőbe teszem.Ez egy alap csokiganache.Másnep reggel a
hozzávalókból 26 cm-es tortaformában piskótát sütöttem.Az első krémhez megfőztem a pudingot a tejjel és cukorral.Késes betétű robotgépbe tettem a mogyorót és a knoppers-t és összezúztam darabosra.Hozzáadtam a kihűlt pudingot és nutellát majd az egészet összekevertem.A második krémhez felvertem a maradék 2 dl habtejszínt.Kivettem a csokiganache-t a hűtőből robotgéppel habosítottam,majd kézi keveréssel hozzáadtam a felvert tejszínt.Összeállítottam a tortát.A piskótát 3 felé vágtam.Az alsó lap köré csatoltam a tortakarimát és megkentem az első krémmel.Rátettem a második lapot és megkentem a második krémmel.Végül rátettem a harmadik lapot és hűvös helyre tettem 1 éjszakára.Néhány óra mindenképpen kell neki.Ezek után újra készítek egy csokiganache-t 20 dkg csokiból és 2 dl tejszínből és éjjelre hűtöm.A fényes nap reggelén kihabosítom a csokiganache-t majd hozzákeverem a cukros mascarponét.A tortagyűrűt lecsatolom,körbekenem a krémmel a torta oldalát és tetejét is.A maradék krémet habzsákba töltöm és kidíszítem kedvemre.Most még darabos mogyoróval és csokiforgáccsal is díszítettem.

Címkék

Torta Csokis