Málnás joghurttorta

  • 2013.07.03.
  • 4

Egyszerű,gyors,hűs finomság.













Bármilyen gyümölccsel készülhet.


































Nálunk most "málnaszezon" van :)Hozzávalók a piskótához:-4 tojás-4 ek.cukor-2 ek.liszt-1 ek.étkezési keményítő(ha nincs akkor liszt)-1 ek.kakaóKrém:-4 dl sűrű joghurt-4 dl habtejszín-8 dkg porcukor-2 ek. zselatin(vagy 2csg.zselatinfix)-1 citrom héja-25 dkg málnaDíszítésnek:-2 marék málna-5 dkg csokiforgácsA piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem.A sárgáját a cukorral kihabosítom.Hozzáadom a lisztes-keményítős- kakaós keveréket.Végül óvatosan beleforgatom a tojáshabot.Sütőpapírral alul bélelt tortaformába öntöm ,180C-os sütőbe 20 perc alatt megsütöm.Amikor a
kihűlt,visszateszem a formába a lapot és visszacsatolom a forma oldalát.A joghurtot a cukorral,a citromhéjjal és a zselatinnal összemelegítem.Nem szabad forralni,csak annyira melegíteni,hogy a zselatin felolvadjon.A tejszínt felverem és belekeverem a langyos joghurtba.Végül beleforgatom a gyümölcsöt.Lehet turmixolni is a málnát akkor rózsaszín lesz a torta.Én most csak beleforgattam így márványos lett a végeredmény.Ha zselatinfixxel dolgozom akkor
a tejszínt felverem .A joghurtot a cukorral és a fixxel szintén jól kikeverem.Végül a két krémet összekeverem és hozzáadom a gyümölcsöt.Jó pár órára
hűtőbe teszem és tálaláskor díszítem.Ha gyorsan kell dermednie a fagyasztóba szoktam tenni egy órára és utánna hűtőbe.Könnyed,üdítő ,finom.Imádjuk :)