Meggyes cseresznyedzsem

  • 2013.06.27.
  • 9

Elkezdődött a versenyfutás köztem és az idő között.Rengeteg időt töltök a melóhelyen,miközben itthon sok-sok gyümölcs és zöldség várja ,hogy télálló legyen ,nagyi meg 300km-re :)Ja és nyaralni is kéne,vagy pihenni,olvasni,gyerekkel lenni többet.Megoldom,legfeljebb nem alszom...annyit :)Szóval most olyan cseresznyéhez jutottam ami nagyszemű,ropogós és nem kukacos!!Ilyen nincs is.Gyorsan készült is pite,dzsem és csak úgy magába is ettük.Nálam a cseresznye csak a meggy után jöhet akkor is csak frissen,de ez annyira gyönyörű volt,hogy muszáj volt valami mást is csinálni belőle.Mivel
a cseresznye seízű így meggyel ízesítettem a dzsemet :)
















Cseresznyedzsem meggyelHozzávalók:-1 kg cseresznye tisztán mag nélkül-1/2 kg meggy tisztán mag nélkül-15 dkg cukor-1 csg. Haas zselésítő 3:1-ben-1 citrom héja és leveA gyümölcsöket egy vastag falú edénybe teszem.Botmixerel turmixolom tessék-lássék módon,hogy egész darabok is maradjanak benne.Hozzáadom a citrom héját és levét majd felteszem főni.10-15 perc főzés után hozzákeverem a cukros zselésítőt majd még 5-7 percig főzöm.Forrón üvegbe töltöm,5 percre fejrefordítom az üvegeket,hogy vákum képződjön,majd visszafordítva hagyom kihűlni.Ez egy gyorsabb változat,természetesen lehet több cukorral,zselésítő nélkül,száraz dunsztban is készíteni.