Kapros dübbencs

  • 2013.06.12.
  • 9

Alig várom,hogy megjelenjen az első friss kapor a piacon.Egyik legkedvesebb "örökségem" ez a kelt kalács.Anyukám alig győzte sütni nekünk,pedig Ő maga nem szereti :)A recept a
júniusi Kifőztükben
is megjelent .Nem éppen diétás,de az ízélmény fantasztikus.Kapros dübbencsHozzávalók:






-60 dkg liszt-1 ek,só-3 ek. kacsazsír-1 tk cukor-3 dkg élesztő-3- 3,2 dl vízTöltelék:-1 nagy csokor kapor(5-7 kis bolti csokor)-2 ek kacsazsírTetejére :-1 ek kacsazsírA hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztok,majd félreteszem pihenni.
A "töltelékhez" a zsíron néhány perc alatt megfonnyasztom az összevágott
kaprot.Amikor a tészta megkelt téglalappá nyújtom és rákenem a kaprot.Fentről és lentről is behajtom középig,majd a két oldaláról is behajtom középig és összecsukom mint egy könyvet.Ezután egy 20*30-as tepsibe teszem és finom mozdulatokkal szétlapogatom amíg a tepsit kitölti.Újra félreteszem kelni egy fél órára.Van amikor a tésztát kettéveszem ,mindkét lapot kinyújtom,elosztom a tölteléket és feltekerem mint a beiglit.Így két rúd kalácsot kapok.A továbbiakban mindent egyformán csinálok.Amikor újrakelt,bevagdosom a tetejét,mintha 6-8 felé vágnám(de nem vágom át) és lekenem olvasztott zsírral.Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm.A legfinomabb a ropogós széle vagy a rudak csücske :)

Címkék

Kapor Kelt