Epres-mogyorós-karamellás torta

  • 2013.04.22.
  • 2


Végre tavasz van és már kapható olyan eper ami ugyan nem az igazi,de azért már van íze.Baráti sütögetésre készítettem,idő hiányában,sütés nélküli verzióban.Epres -mogyorós torta
Hozzávalók az aljhoz:-20 dkg darált háztartási vagy zabkeksz-5 dkg darált törökmogyoró-10 dkg vaj-2 ek. tejKrém:-25 dkg mascarpone-25 dkg eper turmixolva-2 dl habtejszín-10 dkg porcukorTetejére:-20 dkg eper darabolva-1 nagy marék törökmogyoró durvára törve-2 ek.karamellkrémAz alap hozzávalóit összekeverem,belenyomkodom a piteformába egyenletesen és amíg a krémet készítem addig a fagyasztóba teszem.A krémhez az epret összeturmixolom , a mascarponéval és cukorral kikeverem.A tejszínt a zselatin fix-el felhabosítom és hozzádolgozom az epres keveréket.Ezt a lapra simítom.A tetejére rákockázom az epret,megszórom a mogyoróval és megcsurgatom a karamellkrémmel.