Különleges citrus krémtorta

  • 2017.01.21.
  • 6

Hozzávalók:Az alaphoz:12-15 dkg darált keksz (háztartási kekszet használok)
5 dkg olvasztott margarin,
cukor ízlés szerint
A krémhez:4 tojáscukor ízlés szerint2 csomag vaníliás cukor
1 vaníliás pudingpor250 ml habtejszínegy veder (900gr) 20%-os tejfölA citrus toppinghoz:4 narancs és 1 citrom meghámozva, turmixolva3 kanál cukor3 kanál étkezési zselatinszegfűszeg, fahéj, friss reszelt gyömbér1-2 narancs a díszítéshezAz alaphoz a hozzávalókat összemorzsolom és a tortaforma aljára simítom, amit előtte kibéleltem sütőpapírral (hogy kiemelhessem majd). Előmelegített sütőbe tolom és 15 percig sütöm nem túl forró sütőben (kb. 150-180 C fok). Hűlni hagyom.Addig készül a krém: a cukrot, vaníliás cukrot a
a tojásokkal habosra keverem, hozzáadom a tejszínt és a pudingport és óvatosan csomómentesre keverem, majd végül a tejfölt is belekavarom.
A félig kihűlt kekszes alapra öntöm a krémet és 180 fokos sütőben kb 25-30 percet sülni hagyom. Akkor kész, ha pirosodni kezd a szélén, de a közepe rezgős marad.A topping: a turmixolt narancsot és citromot a cukorral főzni teszem. Ízesítem a reszelt gyömbérrel, fahéjjal, kevés őrölt szegfűszeggel. Kevés vízben (max. 1 dl) feloldom a zselatint, felmelegítem, hogy teljesen elolvadjon, majd hozzákeverem a citrus sziruphoz. Hűlni hagyom, s ha kezd kocsonyásodni, ráöntöm a tortára. Hűtőben 2 órát dermedni hagyom.Igazi kulináris élmény, pedig ez is csak egyszerű-nagyszerű... amilyen az én konyhám igyekszik lenni.Jó étvágyat!

Címkék

Torta Édes