Sajtos tészta, ahogyan mi szeretjük
- 2015.01.13.
- 8
Egyszerű: az amerikai "macaroni and cheese" egy kis szalonnával...250 g tészta4 ek
vaj vagy margarinnegyed bögre liszt (kicsit kevesebb 1 dl-nél)2 dl
húsleves (vagy víz ételízesítővel)
3 dl
tej30 dkg
sajt (vegyesen trappista- a füstölt sajttal még finomabb)szerecsendió, fokhagymapor ízlés szerint1 ek
mustársó, borsnéha pirított szalonna (császárszalonna) is mehet bele :)
a margarint megolvasztom lassú tűzön, hozzákeverem a lisztet, húslét, tejet
a tészta közben kifőtt. nekem éppen spagetti volt makaróni helyett most.
a sajtot lereszelve hozzáadom a tejes mártáshoz, még sózom, borsozom, s ízesítem egy kis fokhagymaporral, mustárral, s ha van, vágott snidlinggel.
néha egy kis apróra vágott, megsütött szalonnát is beleforgatokÖsszekeverem a sajtos szósszal és mehet a sütőbe, amíg picit megpirul a teteje..
A szerzőről
Mutter konyhája