Mákos kakaós csiga

  • 2017.04.23.
  • 8

Az utóbbi néhány napban nem volt az a csudaszép tavaszi idő; az embernek kedve támadt egy kis szív- és persze lakásmelengető sütemény elkészítésére.Kakaós csiga volt az első gondolat, de tej- és tojásmentesen.
Ezt a receptet
alapul véve készítettem el a csigákat, de a tésztájába mákot is tettem. Mert nagyon szeretem.Hozzávalók a tésztához: 10 dkg darált mák, 40 dkg liszt, 2,5 dl langyos víz, 8 dkg olvasztott margarin, 2 dkg élesztő, só, 8 dkg cukorÉn szárított élesztővel dolgoztam, így a fenti hozzávalókat összekevertem, bedagasztottam és megkelesztettem.Hozzávalók a töltelékhez: 8 dkg olvasztott margarin, 1-2 evőkanál kakaópor, 8 dkg cukorA töltelék hozzávalóit összekevertem és rákentem a kinyújtott tésztára.Feltekertem, szeleteket vágtam belőle és sütőpapírra ültettem őket.Előmelegített sütőben megsütöttem.Porcukorral megszórtam és langyosan már ettük is. Pompás volt; sajnos gyorsabban elfogyott, mint szerettem volna.