Rakott, sült gombapörkölt

  • 2016.06.13.
  • 4

Upsz, épp két hónapja jelentkeztem utoljára, de majd most!Aki szereti a gombát, most jól figyeljen, ugyanis egy finomság következik.Barna csiperke gombából a szokásos módon pörköltet készítettem (olaj, hagyma, só, őrölt pirospaprika, paradicsom, paprika). Míg a pörkölt készült, gyufatésztát főztem ki; a sütőt előmelegítettem. Kedvenc mázas kerámia sütőtálamat kiolajoztam; sajtot reszeltem.
A tálba tészta - gombapörkölt - tészta - gombapörkölt - tejfel - reszelt sajt került.Amint a teteje szépen megpirult - már tálaltam is:Mennyiségek most is sacc per kábé per rutin és az évek. Legközelebb mérem a mennyiségeket. Trust me.A kert egyik ékessége Ba-tu, aki szokás szerint a selyemfenyő alatt hűsöl.A lonc teljesen elkanászodott, de mézédes illatával bennünket és a zümiket is elvarázsolja:Kedvenc tortakirálynőm,
Zsuzsa
érdeklődött, hogy mit csinálok mostanában. Nos elárulom, Marie Kondo: Rend a lelke mindennek című könyvét sorvezetőnek használva selejtezek, selejtezünk. Lassan, de biztosan.

Címkék

Gomba Kert