Kence parádé XIII: Nyers zöldborsókrém

  • 2016.06.25.
  • 7

Jókor jutott eszembe a zöldborsókrém - ez a rettentő meleg egyik napról a másikra eltakarította a zöldborsót a piacról. Állítólag az utolsó szedést sikerült még megcsípnem egy kedves árusnál.Annyit tudtam, hogy zöldborsóból szeretnék kencét készíteni, de némi inspiráció után kutakodtam a
neten.Én így készítettem: bő maréknyi diót enyhén megpirítottam egy lábaskában, majd késes aprítóval megőröltem.
20 dkg nyers zöldborsószemet egy kevés vízzel, negyed vöröshagymával, két gerezd fokhagymával összeturmixoltam. Hozzáadtam sót, őrölt borsot, mustárt és 7-8 kisebb bazsalikomlevelet és még forgattam egyet az aprítón.Összekevertem az őrölt dióval és tökmagolajjal.Kóstolgassuk és ízlésünknek megfelelően állítsuk be az ízeket. Hűtsük be.Tálaláskor az enyhén pirított kenyeret kenjük meg a zöldborsós kencével és óvatosan öntözzük meg még egy kevés tökmagolajjal.