Medvehagymás lángos (vegán)
- 2016.04.03.
- 6
Nagyon brummogtak a medvehagyma levelek a hűtőben úgyhogy jó helyet kellett nekik találni. Ez nem is tartott túl sokáig: lángos lett a vacsora.Limara receptje
alapján készült, de normál (BL55) liszttel.3 dkg élesztőt megfuttattam 1 tk cukorral édesített kevés langyos vízben. A felfutott élesztőt hozzáadtam 60 dkg liszthez, 2 tk só, 2 ek olaj és kb 3,5 dl víz segítségével bedagasztottam. Szép fényesre dolgoztam a tésztát, majd folpackkal letakart edényben meleg helyen duplájára kelesztettem.A megkelt tésztát 8 részre osztottam, a felébe egy jókora csokor felaprított medvehagymát dolgoztam. A gombóckákat meggömbölyítettem és kicsit még kelni hagytam.Egy lábasban olajat forrósítottam, majd a meghúzkodott lángosokat egyenként megsütöttem.Könnyű és finom volt.
A szerzőről
Muskátli büfé