Köleses keltekercs (húsmentes)

  • 2016.03.23.
  • 7

A húsmentes fogások sorában most köles és kelkáposzta (k&k) kapta (k&k&k) a főszerepet.Egy kis fej kelkáposztát leveleire szedtem, majd fűszeres forró vízben blansíroztam; a leveleket lecsöpögtettem.Kevés olívaolajon apróra vágott hagymát és egy felaprított zöldpaprikát dinszteltem paradicsomkockákkal. Kevés vízzel felöntöttem, megszórtam pirospaprikával és sóval. Egy bögre megmosott kölest beleöntöttem a pörkölt alapba és két bögre vizet apránként hozzáöntve puhára főztem. Kihűtöttem.A kellevelek közepére egy-két kanál pörkölt kölest tettem és felgöngyöltem.Kiolajozott kerámia sütőtálba sorakoztattam a tekercseket.Az egész tál szépen megtelt.Befedtem tejföllel és megszórtam reszelt sajttal.Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.Tálalásnál további tejföllel tálaljuk. Vagy kefírrel.