Ropogósra sült csülök

  • 2013.08.25.
  • 1

Hozzávalók: egy szép csont nélküli sertéscsülök, 3 nagy fej vöröshagyma, 3 szem burgonya, egy csokor apró cékla - és ami a legfontosabb: 39 fok árnyékban.Olyan borzalmasan meleg volt szabadságunk alatt, hogy a "hűs" teraszon is 39 fok felett volt a hőmérséklet. Úgy gondoltam, hogy ennél már sokkal nem lehet melegebb, ha a konyhában a sütő szépen dolgozik magában, mi pedig hideg sörrel oltottuk szomjunkat.Egy nagy tűzálló tálat vékonyan kizsíroztam, majd 2-3 mm vastagra szeletelt vöröshagymával kibéleltem.A csülköt besóztam, a bőrét bekockáztam. A burgonya hasábokat és céklagolyócskákat a csülök köré rendeztem.Alufólia borítást a fejére húzva a tál beköltözött a sütőbe.Miután megpárolódott, az alufóliát eltávolítottam és a csülök bőrét hólyagosra pirítottam.Szépen megsült magában.
Házi csalamádé és sör - pukk - durr.