Paleo palacsinták - VKF LVII.

  • 2013.06.18.
  • 4

A Colors in the kitchen blog háziasszonya írta ki az
57. VKF
(Vigyázz, Kész, Főzz!) fordulót - Palacsintázzunk felkiáltással!Van egy-két dolog amit nem tudok, dobogós helyen van a palacsintasütés. Ezért különösen nagy kihívás volt számomra ez a téma.A szokásos palacsinta helyett paleo palacsinták készültek. Kettő. Mindegyik sós.No. 1. Avokádókrémmel töltött szezámmaglisztes palacsintaPalacsintatésztát készítettem tojás, szezámmagliszt, víz, só felhasználásával. A szokásosnál vastagabb (nekem ez a normál vastagság valamiért általában) palacsintákat sütöttem.Egy érett avokádót villával összetörtem; sóval, borssal, citromlével kikevertem, majd betöltöttem a palacsintákat.No. 2. Kecskesajtos tökmaglisztes palacsintaAz ogre-kedvence palacsintatészta tökmagliszttel, tojással, vízzel, sóval készült. A tökmagliszt lényegesen kevésbé terült, mint a szezámmaglisztes tészta, ezért kis palacsintákat sütöttem.A még forró palacsintákat megszórtam reszelt kecske parmezánnal és kókusztejszínnel díszítettem.Mindkettő még ismétlést kíván.