Narancsos panna cotta
- 2013.05.15.
- 3
A hűtőben árválkodott egy doboz (2 dl) habtejszín és egy narancs, adta magát, hogy panna cotta készüljön.A narancs kifacsart levét (1 dl) összekevertem a 2 dl tejszínnel, 2 evőkanál nádcukorral, két teáskanál házi vaníliakivonattal és 8g pektinnel; habverővel simára kevertem.Felfújtas tálkákat (3) hideg vízzel kiöblítettem.A tejszínes-narancsos egyveleget felforraltam és fél percig forrni hagytam, majd a tálkákba töltöttem.
Hűtőben hagytam tálalásig.Szomolyai feketecseresznye-, ill. cukormentes sárgabaracklekvárral tálaltam.ill. cukormentes sárgabaracklekvárral tálaltam.Télen majd narancslekvárral erősítem az üdítő citrusízt.
A szerzőről
Muskátli büfé