Gnocchi házi pestoval és szárított koktélparadicsommal

  • 2013.10.15.
  • 9

Úgy terveztem, hogy tökfőzelék lesz vacsorára az egészség és fogyás jegyében, azonban vásárlás közben megláttam egy szép doboz, friss gnocchi-t. Mondanom sem kell, hogy a tökfőzelék képe azonnal szertefoszlott a szemeim elől és már láttam is magam előtt a finom, főtt gombócokat szárított paradicsommal és frissen készült pesto-val.A forró nyári nap ideális a paradicsom szárításához. Többnyire koktélparadicsomokat félbevágva és némi sóval a legyek ellen behintve kiteszem a napra. Ha nagy a hőség, estére meg is van, de ha mégse, akkor estére behozom nehogy a pára ellepje és reggel ismét kiteszem a napra. Két napnál többre nincs szükség.A pestohoz szakajtok egy rakás baszalokom levelet a kerben, majd fenyőmaggal és jó adag oliva olajjal együtt botmixerrel pürésítem. A vágén sózom, borsozom és részemről nem pecorino sajttal (ahogy általában a pesto készül), hanem parmezánnal ízesítem. Én így szeretem.A gnocchi-t forró sós vízben kifőzöm, majd összekeverem a házi pestoval. A szárított koktélparadicsomokat és pár szelet fokhagymát olajon megfuttatom és hozzákeverem a nudlihoz. Egyszerű, gyors és szívet melengető étel egy pohár jó bor mellett.