Kezdjük vendégbejegyzéssel az évet

  • 2015.01.07.
  • 2

A következő receptet Nóra küldte nekünk, saját képeivel. Ezúton is köszönöm neki a szuper új fejlécet a blogra. Mustáros csirkemell almás-cideres hagymalekvárral és rozmaringos rizzselSzeretem a csirkemellet, de az a herótom, hogyha ki van száradva. Na ezért jó a mustár, mert jó szaftos marad tőle a csirke. A másik dolog ami erről a receptről az eszembe jut, hogy nagyon szeretjük a cidert inni, hát főzzünk is vele néha, mert marha jó. Tényleg nagyon király és feldobja a kajánkat.Hozzávalók:cideres-almás hagymalekvárhoz;2 nagyobb lilahagyma1 piros alma1 púpozott evőkanál barnacukor(vagy kristálycukor)étolaj1 üveg Somersby alma cider3 evőkanál almaecet(vagy fehérbor ecet)5 dkg vajmustáros csirkéhez;1 szép nagy csirkemellsó és bors2 nagy evőkanál csípős dijoni mustár3 evőkanál étolajElőször a hagymalekvárt fogjuk elkészíteni, amihez szükségünk lesz egy nagy serpenyőre.A serpenyőben olajat hevítünk és cukrot karamellizálunk. Amíg a cukor szépen megbarnul, felszeleteljük a hagymát és rádobjuk a karamellizált cukorra. Hagyjuk had szottyadjon meg a hagyma. Ha már jól összesett és picit pirult is akkor meglocsoljuk a cider felével. A maradékot igyuk meg.Közepes lángon fözzük egészen addig míg el nem párolog annyira, hogy lekvár kinézetű a cucc. Ezalatt az idő alatt, az almát meghámozzuk és kockázzuk. Ezt is szépen hozzáadjuk, a vajjal együtt, majd a végén almaecettel picit savanyítunk rajta.A mustáros csirkéhez, a mellet megmossuk és csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és belehelyezzük a húst. Sózzuk, borsozzok majd hagyjuk pirulni. Mikor már van egy kis színe, jön a mustár. Ezt is rápirítjuk kicsikét. Köretnek én rozmaringos rizst készítettem. Lényegében a szokásos módon rizst párolunk annyi különbséggel, hogy rozmaringot is teszünk bele, de csak érzéssel, mert igen intenzív íze van a fűszernek.Az alapötletért köszönet a streetkichen crew-nak és Fürdős Zé-nek nélkülök nem jöhetett volna ez létre. (  http://streetkitchen.blog.hu/2014/12/11/ket_perfekt_recept_ciderrel )Hasonló bejegyzések:Vendégbejegyzés a blogon!Villámgyors vendégváró vacsiParadiso szeletJamie Oliver 30 perces CurryjeNürnbergi puszedli