Réteges kakaós-fahéjas krémes

  • 2014.12.06.
  • 9

Ahol a ropogós rétegek találkoznak egy habkönnyű krémmel, ott az élvezet garantált. Az elkészítési módja, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Én picit feltupíroztam a krémet egy kis reszelt narancshéjjal, hogy még ünnepibb legyen.Mikulás napjára a blog új -karácsonyi/téli- dizájnt kapott. Remélem nektek is annyira tetszik, mint nekem. Köszönet NK Graphic-nak! Hozzávalók:(kb. 22 x 26-os tepsihez)1 cs levelestészta(nálam 500g/4 lap)2 ek kakaópor(keserű)1 kk fahéj4 dl habtejszín1 cs instant zselatin fix25 dkg mascarpone3-4 ek porcukor1 cs vaníliáscukor1 narancs reszelt héjacsipet sóEgy közepes ív sütőpapíron, a kiolvadt tésztából, négy kb. egyforma, vékony lapot nyújtottam, akkorát, hogy kitöltse a tepsit. Mindezt úgy, hogy liszt helyett kakaós-fahéjas keveréket hintettem a nyújtófelületre és mindkét oldalán megsodortam a tésztalapokat, hogy kakaósak legyenek.Ezután egyenként sütőpapíros tepsibe raktam őket és a tetejükre is sütőpapír került, illetve mégegy tepsi, hogy sülés közben ne tudjanak felfújódni. Előmelegített sütőben 200°-on sütöttem őket, 15 percig.Míg a lapok teljesen kihültek, elkészítettem a krémet. Ehhez felvertem a tejszínt a zselatinnal, kemény habbá, a cukor felével. A mascarponét kikevertem a maradék cukrokkal és csipet sóval, illetve hozzáadtam a naracshéjat is és elegyítettem a két keveréket. Betöltöttem a lapokat és lefedve hűtőbe tettem néhány órára.Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaltam, ezt az igazán elegáns kis süteményt. Elkészítési idő: nettó 30 perc + sütési időkrecept eredetije: http://hankka.blogspot.hu/2013/10/kakaos-fahejas-kremes.htmlHasonló bejegyzések:Donal – Svéd fahéjas tekercsekKakaós pillangókBuja, almás – csokikrémes palacsintaPisztáciás krémesMákos-citromkrémes szelet