Csirke Pekándiós bundában " Almamártással

  • 2014.11.19.
  • 3

Igazi ünnepi fogás, ami egyszerűen és villámgyorsan elkészül; ha nem tudod még mi legyen a menü karácsonykor, ezzel garantált lehet a siker.Hozzávalók: (4 adaghoz)4 csirkemell filéfél csésze pekándiófél csésze liszt1 kk kakukkfűsó, bors2-2 ek vaj és olajkb. 1 dl tejmártáshoz;2 dl almalé (100%-os)2,5 dl zsíros tejszín2 ek méz1-2 ek hagyma aprítva(sonka, salotta)1/2 kk sócsipet bors1 tk almaecet1 tk vajElőször a mártást készítjük el. Ehhez a zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd felöntjük az almalével és egy deci vízzel. Addig forraljuk, míg a folyadék mennyisége a felére redukálódik.Ekkor hozzáadjuk az ízesítőket és a tejszínt, majd kb. 5 percig hagyjuk gyöngyözni és kész is. Félretesszük míg a hús elkészül, de időnként keverjük meg, nehogy bebőrösödjön.A bundához késes aprítóban, vagy darálóban finomra őröljük a diót. Elkeverjük a liszttel, a kakukkfűvel és egy lapostányérba szórjuk.A csirkemelleket folpackba csomagolva vagy egy zacskóba téve, finoman megütögetjük egy sodrófával (nem kell kilapítani). Sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. A tejet egy tányérba öntjük és először ebbe mártjuk a hússzeleteket, majd a pekános-lisztes keverékben is megforgatjuk, kicsit rálapogatva a morzsát.A zsiradékokat felhevítjük egy serpenyőben és a húsok mindkét oldalát megsütjük, szép egyenletes aranybarnára, lehetőleg csak egyszer átforgatva. Papírtörlővel felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, majd a meleg almamártással tálaljuk.Bármilyen rizsből készült köret jól illik mellé. Én most Jamie zelleres-spenótos illatos rizsét kínáltam mellé, ami még különlegesebbé és ezzel igazán ünnepivé varázsolta ezt a fogást.Elkészítési idő: maximum 30 percforrás: http://www.yummyhealthyeasy.com/2014/06/pecan-chicken-with-apple-cream-sauce.htmlHasonló bejegyzések:Lazac vajas tésztában, ínyenc mártássalMézes-mustáros csirkeMogyoróvajas csirkeBanános gyümölcstortaCsirkepörkölt tejfeles ubisalival