Donal " Svéd fahéjas tekercsek
- 2014.08.16.
- 0
Rendkívül elfogult vagyok, eme ifjú titánnal. Ha ezt a sütit megcsináljátok, ti is azok lesztek! Nem találtam meg a jégcukrom, így az most kimaradt, de ez semmit sem vont le az élvezeti értékéből.Hozzávalók: (12 db-hoz)2dl tej5,5 dkg vaj1 cs szárított élesztő5,5 dkg cukor37,5 dkg liszt1/4 tk só1 tk kardamom2 ek szórócukor (ez nálam kimaradt)1 tojás a kenésheztöltelék:5 dkg kristáycukor+ 1 ek fahéj,kb. 5 dkg olvasztott vajA vajat takarék lángon megolvasztjuk, egy mélyebb kisedényben, majd hozzáöntjük a tejet és kézmelegre hevítjük.A lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral, sóval és a közepébe kis fészket csinálunk. Beleöntjük a meleg tejes keveréket és fakanállal összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán néhány perc alatt megdagasztjuk.Meleg, párás helyen, lefedve kelszetjük kb. 45 percet.Ha szépen megkelt a tészta, átgyúrjuk és kb. 3mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.Jó tocsogósan megkenjük a vajjal és arányosan elosztva megszórjuk a fahajas cukorral, majd a hosszabbik végétől kezdve feltekerjük és 12 darabra vágjuk. A szeleteket elfektetjük és megkenjük a felvert tojással.Legegyszerűbb kivajazott muffinformában megsütni; 190°-on, 15-20 perc alatt kész.Elkészítési idő: 30-40 perc + kelesztés + sütésrecept: http://www.donalskehan.com/2012/11/swedish-cinnamon-buns/A szakácsmustra játékra is páyláztam ezzel a recepttel. Hasonló bejegyzések:Donal Skehan – Csokis banános kenyérpuding sós karamell öntettelErzsébet királyné tortaLazacos-spenótos ‘Feuilleté’Marcipános StollenAranygaluska – Horváth Ilonától
A szerzőről
Mrs Lipton konyhája