Rántott hús deluxe

  • 2014.08.15.
  • 5

Van ahol, minden vasárnapi ebéd főszereplője a rántotthús. Sokan felhördülnek, amikor mondom, hogy nálunk nem igazán menő. Ez a verzió viszont, garantáltan belopja magát, minden panírellenes szívébe. Hozzávalók: (4 adaghoz) 4 fél csirkemell filé6-8 ek panírmorzsa1 tojás felvervenéhány levél frisszsálya (nálam szárított)liszt5 dkg vajcitromléolaj a sütéshezsaláta;4-5 marék zöld(pl ruccola,nálam vegyes)10-12 szem koktél pari7-10 dkg feta kockázva1 ek olívaolaj1 ek balzsamecetHagyjuk, hogy a megtisztított hússzeletek átvegyék a szobahőmérsékletet. Két sütőpapír, vagy folpack között (vagy csak egy nejlonzacskóba téve) sodrófával lapogassuk ki őket egy kicsit, majd mindkét oldalukon sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Panírozzuk a szokásos módon, vagy ha szárított fűszernövényt használunk, a zsemlemorzsába keverjünk néhány csipet zsályát és abba forgassuk a húsokat. Egy teflon serpenyőben hevítsünk fél ujjnyi olajat és ebbe fektessük a hússzeleteket; ha friss zsályánk van, aprítsuk fel és lapogassuk a csirkemellek -még nyers- felső oldalára. Mindkét oldalukon süssük 3-4 percig, majd szedjük papírtörlőre őket.Míg a hús pihen, állítsuk össze a salátát; vágjuk félbe a paradicsomokat, kockázzuk fel a sajtot és forgassuk össze a salátalevelekkel, aztán locsoljuk meg az ecet+olaj keverékével és kész is.Végül a vajat olvasszuk meg egy edényben, kis lángon addig, míg enyhén barnás színt nem kap és a láng elzárása után csavarjunk bele bőven citromlevet. Tálaláskor a citromos vajjal locsoljuk meg a húst és halmozzuk rá a salátát.Én most a salit mellé tálaltam, mert krumpli köret is készült hozzá.Elkészítési idő: 35-40 percrecept: Mestermű; Paul Merrett tv-műsorábólHasonló bejegyzések:BurgonyaropogósA legkrémesebb; Túrós-ringlós pitetortaNyers “vegán” csokitortaKukorica krémlevesLazacburger