Cukorborsós gnocchi

  • 2014.07.02.
  • 0

Egy szuper húsmentes recept, ami egyszerűen és gyorsan elkészül. Különleges köret, de önmagában is megállja a helyét; könnyű ebéd, vagy vacsora is lehet belőle.Hozzávalók: (kb. 4 adaghoz)  40 dkg konyhakész gnocchi20 dkg cukorborsó4 dl zsíros tejszín3 dl zöldség alaplé (nálam kockából)12 db szárított paradicsom4-5 gerezd fokhagyma1/2 tk sóőrölt bors, ízlés szerint1 kis csokor friss bazsalikom leveleiegy marék parmezán (elhagyható)2-3 ek olívaolajEgy magas falú, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük rajta megpirítani a friss gnocchit.Ha minden szem kapott egy kis színt, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, aprított bazsalikomot és paradicsomot és végül a cukorborsóval is jól összeforgatjuk, néhány perc alatt, vigyázva, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.Felöntjük az alaplével és tejszínnel, majd kóstolás után fűszerezzük és jól beforraljuk, mártás sűrűségűre.Aki kívánja, tehet rá sajtot is.Elkészítési idő: kb. 20 percJenei Tamás receptje, a Tv paprikás műsorból ellesveHasonló bejegyzések:Rozmaringos-csirkés gnocchiFrancia gnocchiJamie 15 perces Minestrone leveseVega rakott karfiolLazacburger