Oreo -icebox- cheesecake

  • 2014.05.15.
  • 8

Hozzávalók: (16 centis körformához) 6×5 db oreo keksz3,5 dl tej1 cs vaníliás pudingpor20 dkg mascarpone4+4 ek cukor1/2 citrom leve(ha bio, akkor a héja is mehet)1 kk vaníliakivonat1 csipet sótejszínhabcsokiöntetA tejből, az egyik adag cukorral és a vaníliás pudingporral, sűrű pudingot főzünk. (Készülhet, házi; tojássárgás verzióban is, úgy talán mégfinomabb.) A másik adag cukorral és a citromlével (héjjal), kikeverjük a krémsajtot, majd amikor a puding legalább szobahőmérsékletűre hült, összevegyítjük a két krémet. A tortafoma aljába rakunk egy sor kekszet és rákanalazzuk a krém felét (vagy picivel többet, mert ez a réteg, mindkét kekszsort fogja puhítani -nekem szinte teljesen felszívta), majd újra rakunk egy sor kekszet és végül, a maradék krémmel alaposan befedjük. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük!Tálalás előtt, a torta tetejére tejszínhabot kanalazunk, megszórjuk kekszmorzsával és megcsorgatjuk csokiöntettel (én kevés olvasztott csokit használtam).Ütős és látványos kis finomság, amit külhonban icebox cake-nek becéznek, bár általában több rétegből áll és a krém is változó. Oreo helyett, megteszi a sokkal barátibb áron kapható, hamisítvány is. Elkészítési idő: kb. 20 perc + hűtés(recept/ötlet: http://recipes4y.blogspot.hu/2014/04/oreo-cheesecake-icebox-cake.html)Hasonló bejegyzések:3C, avagy Chocolate CheeseCake – sütés nélkülÁfonyás cheesecake (eperrel)Jamie Oliver 30 perces CurryjeCitromos szeletBárónő kedvence torta