Avokádó salsa

  • 2014.05.05.
  • 1

Hozzávalók: (1-2 főre) 1 érett avokádó1-2 paradicsom(hámozott, darabolt)1-2 gerezd fokhagyma1 nagy marék aprított póréhagymavagy vöröshagyma1 kis csokor friss korianderzöldvagy petrezselyemsó, bors2ek olívaolajnéhány szelet pirítóscitromAz olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát és addig forgatjuk, míg kiereszti az illatát. Mehet bele a paradicsom és a durvára vágott petrezselyem (koriander) is, jól átforgatjuk és egy fél percet hagyjuk rotyogni. (Én a paradicsommal kezdtem, frisset használtam, így forrásban lévő vízbe dobtam kb. 2 percre, miután az alján x-et “rajzoltam” a héjjába, így könnyen meghámoztam, aztán kimagoztam és felkockáztam.) Végül hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott avokádót is és ízlés szerint fűszerezzük (az avokádó bírja a sót, így én két nagy csipettel raktam, illetve én meglocsoltam pár csepp citromlével, amikor elzártam a gázt). Házi kenyérből pirítottam néhány szeletet és arra gazdagon halmoztam a salsából, újra ment rá pár csepp citrom és koktélparadicsomot tálaltam még mellé. Ez az étel, egyszerűen zseniális, de komolyan! Hivatalosan is avokádó függő lettem! Elkészítési idő: 10-30 perc (alapanyag függő, de mindenhogy megéri)Köszönet a “receptért” Manochef-nek és a bárányfelhőknek! Hasonló bejegyzések:AvokádókrémÁjult imámZöld turmixTonhal salátaParadiso szelet