Kínai leves " vége a szabadságnak :)

  • 2014.04.29.
  • 4

Hozzávalók: 4-6 adaghoz  1.5 liter vízcsirkehúsleveskocka, ha nincs otthon alaplevünkjó diónyi friss gyömbér vékony csíkokra vágva (julienne)2-4 ek szójaszósz (színtől függően)1 tk szezámolaj10dkg ázsiai tészta (mie)50dkg csirkehús csíkozva1 kaliforniai paprika csíkokra vágva1 konzerv babcsíra (nálam kimaradt)1 póréhagyma vékonyan csíkozva50dkg, vagy egy fej kínai kelkáposzta vagy sima kelkáposzta csíkozva3 közepes sárgarpa csíkozvalehet bele gomba is nálam shiitake egy marékkal1 friss chili csíkozva ízlés szerint (elhagyható)1-2 gerezd fokhagyma aprítvaA húsleves alaplét felforraljuk és félig megfőzzük benne a csirkét a gyömbérrel és a szójaszósszal, szezámolajjal ízesítve. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és néhány perc alatt roppanóspuhára főzzük őket, utóízesítünk és folyadékot pótlunk, ha szükséges. Elzárjuk a tüzet a leves alatt és belenyomkodjuk a tésztát, majd legalább 10 percig lefedve pihentetjük, hogy a tészta megszívja magát és megpuhuljon. Nálunk a chili külön kis tálban volt mellé, aki akart rakott a saját levesébe.Elkészítési idő: kb. 30 perc előkészítés + főzés + pihentetés(recept a marsbéli bolttól, de sajnos már nincs fenn az oldalukon)Hasonló bejegyzések:Pikáns kínai sertésFehérrépa levesTárkonyos pulykaragúlevesTavaszi zöldborsólevesBrokkoli és gorgonzola pie