Puha zsemlék

  • 2014.04.11.
  • 5

Hozzávalók: (8db) a sűrű alaphoz:2,5 dkg simaliszt1,25 dl víza tésztához:37,5 dkg kenyérliszt10 dkg sima liszt7 gr száraz élesztőkb. 1,5 dl tej1 tojás1kk cukor4 dkg puha vaj1tk sóAz vizes alap hozzávalóit összefőztem, ahogy az édes zsömlék receptjénél. És kidolgoztam a többi hozzávalóval, lágy ruganyos tésztává, megkelesztettem és nyolc felé osztottam, tepsibe tettem és újra kelesztettem. Sütés előtt megspricniztem hideg vízzel, majd 200°-on sütöttem kb. 10-12 percig. Fél óra hülés sem kell neki és friss, langyos zsemlét reggelizhetünk.Elkészítési idő: kb. 20 perc + kelesztés + sütés(alaprecept Piszkétől)Hasonló bejegyzések:Olaszos-húsos tésztaLazacburgerVirslivel töltött túrós kiflikPikáns kínai sertésMedvehagymás csiga