Francia gnocchi

  • 2014.02.20.
  • 0

Hozzávalók: (2 főre)  2,5 dl víz1 tk só2 ek vaj14 dkg liszt2 dkg reszelt parmezán3 tojás1 csokor petrezselyem apróra vágvaForrázott, azaz égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk egy lábasban, a vajjal és a sóval. Tűzről levéve elkeverjük benne a lisztet, majd takarékon 1-2percig főzzük, míg elválik az edény falától. Elzárjuk a gázt alatta és belekeverjük a sajtot, meg a petrezselyemzöldet. Végül a tojásokat is eldolgozzuk benne; egyenként és alaposan, ez nagyon fontos. Hagyjuk hülni, míg egy fazékben vizet forralunk. Majd habzsákba töltjük a tésztát és vastag csövön kinyomkodva, éles késsel 2-3 centis nudlikat szaggatunk a forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljöttek a tetejére a falatkák, még kb 1 percig főzzük és leszűrve, vajazott, hőálló tálba rakjuk, lefedjük míg a mártás elkészül. Ehhez felforralunk 1,5dl tejszínt, 1 evőkanál vajjal és ha felforrt beleolvasztunk 8dkg frissen reszelt parmezánt, fűszerezzük; fél kávéskanál reszelt szerecsendióval, sóval és frissen őrölt borssal. A nudlikat ezzel összeforgatjuk és forrón tálaljuk.Elkészítési idő: kb. 40-50 perc(recept eredetije: rakottkert)Hasonló bejegyzések:Rozmaringos-csirkés gnocchiJamie Oliver 30 perces CurryjeSpenótos spagettiRáma torta – Kellemes Ünnepeket!Gőzgombóc