Tejszínes-kapris pappardelle dupla rákhússal

  • 2017.07.09.
  • 2

De az is írhattam volna, hogy könnyed, nyári vasárnapi ebéd az élővizek minden zamatával :)
Ebben a rekkenő hőségben minden ember valami könnyű, gyorsan és egyszerűen elkészíthető vasárnapi ebédre vágyik, ahogy az egyszeri Motoros is! Kánikula? Kezdődjön akkor az ebéd az egyik kedvenc levesemmel (kombu miso shiru), utána pedig valami vizes ízorgiára vágynék. Vizes ízorgia? Egyértelmű volt, hogy olyan tésztát készítsek, amit többféle rákkal, kapribogyóval, citrommal, tejszínnel és fokhagymával ízesítek. Hamar elkészül, laktató és nagyon finom!Dupla rákhúsos tejszínes-kapris pappardelle
Hozzávalók:20 dkg Királygarnéla pucolva, nyersen10-15 dkg folyami rák pucolva2 dl habtejszín (minimum 30%-os)8-10 szem kapribogyó4 gerezd fokhagymaFél citromOpcionálisan kevés (vagy sok) chiliÍzlés szerint valódi parmezánBorsSó40 dkg frissen kifőtt pappardelle tészta
Elkészítése:Körbenéztem a fagyasztómban, és integetett belőle jópár darab folyami rák, mellettük pedig találtam egy nagy adag nyers királygarnélát. Az alapanyag megvan, már csak el kell készíteni! Az egész ebéd elkészítése sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint az itthon megszokott vasárnapi húsleves és rántott hús sült krumplival és tejfölös ubisalival.Annyire egyszerű az elkészítése, hogy még én is belepirulok :) Pici zsiradékot hevítünk egy serpenyőben, éppen csak legyen elmaszatolva a serpenyőn. Beledobjuk a szeletelt fokhagymát, majd rázuttyantjuk a pucolt rákokat. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, míg a rákok rózsaszínűek nem lesznek, ez kb. max. 2 perc.
Fakultatív módon a pirítás után -és a tejszín előtt- adhatunk az ételhez fél deci normális száraz fehérbort is, meg fogja hálálni! Hozzáöntjük a tejszínt és beledobjuk a darabolt kaprit. Ha szeretnénk most adjuk hozzá a chilit is.
Összekeverjük, kóstoljuk, ha kell sózzuk még picit. Ha kell, most szórjuk hozzá a reszelt parmezánt.Húzzuk le a tűzről, mert el is készültünk. Semmi faxni, semmi sallang, ennyi. Összekeverjük az időközben kifőtt pappardellével, és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor megszórhatjuk kevés petrezselyemmel, és rácsorgathatjuk a citromot is. 
Jó étvágyat!