Medvehagymás csirke tésztában sütve

  • 2016.03.13.
  • 3

Kezdődik a rövid ideig tartó medvehagyma-szezon, mindenki használja ki ezt a ritka lehetőséget, és egyen minél több medvehagymás ételt. Finom és egészséges ez a növény, ne spóroljunk vele.
Mi minden évben egy meghatározott helyen szedjük úgy, hogy lefagyasztva a következő szezonig élvezni tudjuk ezt a fantasztikus ízvilágot.

Medvehagymás csirke tésztában sütve
Hozzávalók:2 doboz mirelit leveles tészta (a Pennyben és az Aldiban kapható olyan, ami eleve több darabból (lapból) áll, így nem nekünk kell a nyújtás után szétvagdalni)1 csirkemell filé4 szelet füstölt bacon8 db csirkemáj2 csokor medvehagyma2 tojásBorsSó
Elkészítése:A sütőt 200 fokra állítva kapcsoljuk be. A tésztát hagyjuk felengedni, közben előkészítjük a csirkét. Szép szeletekre vágjuk a mellet, majd sózzuk, borsozzuk (nem klopfoljuk!). A májat csak borsozzuk, majd mindkettőt 2-2 percig pirítjuk egy felhevített serpenyőben. Amikor az egésszel megvagyunk jöhet a tészta.Megágyazunk a csirkének és a medvehagymának, azaz leterítjük az első tésztalapot. Erre fektetjük keresztben az egyik kisült -de belül még nyers- csirkemellet. Jöhet rá egy szelet bacon, majd egy szép adag medvehagyma. Az egészre a 2 db csirkemáj teszi fel a koronát, amit most sózunk. Lehet hozzá adni reszelt juhsajtot is, ezt én most nem tettem. Az egészet beborítjuk egy félbevágott tésztalappal, majd az alsó tésztát egyszerűen felhajtjuk köré.Mehetnek a batyuk a sütőbe 10 percre.  Addig verjük fel a két tojást egy kevés sóval. A 10 perc letelte után vegyük ki a batyukat a sütőből, majd kenjük meg őket a felvert tojással. Ha szeretnénk -és miért ne szeretnénk- szórjuk meg az egészet szezámmaggal. Én most fekete szezámmagot használtam, de nagyszerű hozzá a sima is.

Dugjuk vissza a sütőbe, és további 10 perc múlva vegyük ki, mert el is készültünk vele.

Picit várjunk (további 10 percet) míg ereszt a forróságából, majd rézsútosan szeleteljük fel, és egy finom vegyes saláta kíséretében adjuk az asztalra. Jól megy hozzá egy fokhagymás-joghurtos öntet is magában, de én salátával jobban szeretem.Nagyon finom, nagyon lágy, de mégis karakteres ízű étel a jutalmunk, amit a medvehagyma átható ereje és íze tesz teljessé.

Jó étvágyat!