HAJTOGATOTT SAJTOS POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2020.03.22.
  • 2

Hozzávalók:15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)10 dkg Naturbit köles liszt5 dkg Éden Prémium quinoa liszt2 dkg arany lenmag liszt1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely2 dg útifűmaghéj2 dkg útifűmaghéj őrlemény12,5 dkg tápióka keményítő1 cs sütőpor3 ek citromlé6,5 dl víz+ 15 dkg Növényi tejföl+ 15 dkg reszelt növényi sajt+ magok a szóráshoz+ olaj a kenéshez+ reszelt növényi sajt a szóráshozElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.A növényi tejfölt és sajt helyettesítőt összekeverjük.Majd a tésztát kinyújtjuk (szórhatunk alá barna rizslisztet), majd megkenjük a tejföös krémmel, majd hajtunk rajta egyet, majd újra megkenjük. majd megint összehajtjuk.Majd szaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk magokal vagy sajttal.180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.