BEJGLI 2019 (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.12.25.
  • 8

Hozzávalók:45 dkg Mester család süteményliszt25 dkg Glutenix Alba Mix1 cs porélesztő30 dkg margarin15 g Orgran tojáspótló4,5 dl rizstej3 ek édesítő (1:4) (ITT)+ rizsliszt a nyújtáshoz+ 20 dkg mák+ 50 dkg darált dió+ édesítő+ 2 db alma+ fahéjElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal.Hozzáadjuk a rizstejet, alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk rizslisztes lapon, az egyikbe édesítős mák kerül (egy kis rizstejszínnel keverjük ki), a másodikba 25 dkg dió édesítve, a harmadikba dió,édesítő,fahéj és reszelt alma keveréke.Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük.Olajjal lekenjük, majd kb. 35 perc alatt 180 fokon megsütjük.