ÚJ KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.08.23.
  • 3

Hozzávalók (2 db kenyérhez)22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)16 dkg Naturbit köles liszt5 dkg Quinoa liszt10 dkg Arany lenmag liszt15 dkg Tápióka keményítő2,5 dkg Útifűmaghéj2,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény1 cs sütőpor1 ek só8,5 dl víz4 ek citromlé+ olaj a kenéshezElkészítés:A száraz alapayagokat egy tálban
elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól összedolgozzuk. Majd két részre osztjuk.Kenyeret formázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük.Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd bevagdossuk.190 fokos sütőben kb 60-65 perc alatt megsütjük.