VANÍLIÁS - EPRES TÖLTÖTT PÁRNA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.07.04.
  • 4

Hozzávalók:Tészta:10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)5 dkg tápióka kemlnyítő2,5 dkg Naturbit köles liszt1 dkg útifűmaghéj1 dkg útifűmaghéj őrlemény1 ek édesítő (1:4)6,5 dkg Naturbit hajdina lisztfél csomag sütőpor2 ek citromlékb 2,5 dl vízKrém:3 dl kókusztej2 ek vanília aromaízlés szerint édesítő (én 2 ek 1:4 et tettem bele)10 dkg Natrubit barna rizsliszt1 ek tápióka keményítő+ eper+ olaj a kenéshez+ barna rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A krémhez az alapanyagokat jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük.A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet majd jól összedolgozzuk.Barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk.Az egyik oldalára teszünk a krémből, majd epret rakunk rá. A tészta másik oldalát bevagdossuk, majd ezt ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk.Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonya lekenjük.Majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.