DIÓS PISKÓTAROLÁD - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

  • 2019.05.08.
  • 3

Hozzávalók:6 db tojás9 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt1,5 ek édesítő (1:4)4 gr sütőpor+ 1 cs pudingpor (jelen esetben Haas – Amaretto)+ 2,5 dl rizstej+ ízlés szerint édesítő+ kb. 5 dkg darált dióElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük az édesítővel, liszttel és sütőporral. A fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárga keverékhez. Óvatosan forgatjuk, míg egynemű masszát kapunk.Sütőpapíros tepsire tesszük, eloszlatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük, majd még forrón feltekerjük egy konyharuha segítségével.A pudingot megfőzzük a rizstejjel és édesítővel, majd ha meghűlt a piskóta megtöltjük, megszórjuk dióval és visszatekerjük. Majd hagyjuk kihűlni teljesen.