"TEJFÖLÖS" ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.04.20.
  • 0

Hozzávalók:20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)15 dkg tápióka keményítő10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)2 dkg útifűmaghéj2 dkg útifűmaghéj őrlemény5 dkg Naturbit csicseriborsó liszt3 dkg Amaránt liszt15 dkg növényi tejföl (ITT)kb 5 dl víz3 ek citromlé+ olaj a kenéshez+ mahok a szóráshoz+ reszelt növényi sajt a tetejéreElkészítés:A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a növényi tejfölt, majd pedig hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk, majd 5 percet pihentetjük.Majd 8 részre szedjük és zsemléket formázunk, sütőpapíros tespire tesszük, majd olajjal vékonyan megkenjük és megszórjuk magokkal illetve reszelt növényi sajttal.180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.