FŐZŐTT CSÁSZÁRZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.04.08.
  • 3

Hozzávalók:10 dkg tápióka keményítő4 dkg Naturbit csicseriborsó liszt15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)15 g gluténmentes sörélesztőpehely1,5 dkg útifűmaghéj1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény2 kk só1 cs sütőpor4 dl víz2 ek citromlé+ darált mák a szóráshoz+ olaj a kenéshezElkészítés:Egy lábasba vizet teszünk fel forrni.A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.Majd 4-5 részre osztjuk és zsemlét formázunk belőle, tetejüket császárzsemle formázóval bevagdossuk, majd ha a víz felforrt, akkor beletesszük 1-2 percre.. Majd sütőpapíros tepsire kiszedjük őket, lekenjük vékonyan olajjal a tetejüket, majd megszórjuk darált mákkal.180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.