FERDINÁND TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.04.09.
  • 8

Hozzávalók:25 dkg Mester házi kenyérliszt15 dkg Mester süteményliszt1cs porélesztő12 g útifűmagéj10 g Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz12,5 dkg puha margarin1 dl rizstejszín2 ek édesítő (1:4)2,5 dl langyos rizstejTöltelék:12,5 dkg margarin + ízlés szerint édesítő + 1 cs vaníliás pudingpor keverékeTetejére :1,5 dl Schlagfix natúr növényi tejszín + édesítő+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikevert tojáspótlót, majd a margarint és eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a rizstejet, és alaposan kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd a margarinos keverékkel megkenjük és feltekerjük. Felvagdossuk, majd egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a csigákat belehelyezzük.Lekenjük a tejszínes keverékkel, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd ismét lekenjük, majd további kb 20-25 percig sütjük még, és ha kivettük, akkor is lekenjük, majd hagyjuk , hogy kihűljön teljesen.