VEGÁN BOLOGNAI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.03.21.
  • 6

Régóta szemeztem a vegán bolognaival.. igaz, nekem a paradicsom kilőve, de jött az alkalom, hogy az én drága Liza barátnmnek elkészíthetem.Hozzávalók:1 cs Mimen spagetti (ITT)15 dkg vöröslencse1 nagyobb sárgarépa reszelve1 fej vöröshagyma2 db paradicsompüré (2x140g)sóoregánószárított petrezselyembazsalikomReszelt növényi sajt1 ek olajElkészítés:A vöröslencsét átmossuk, majd beáztatjuk (nekem fél napig ázott).A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd sózzuk, hozzáadjuk a reszelt répát, majd jól összekeverjük, 5-10 percet együtt főzzük, majd hozzáadjuk a vöröslencsét, jól elkeverjük, majd a paradicsompürét, fűszerezzük, és hozzáadunk kb 4 dl vízet. Jól elkeverjü, majd készre főzzük.Reszelt növényi sajttal tálaljuk.