LASAGNE - ABY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)

  • 2019.03.23.
  • 9

Hozzávalók (4-6 személy)30 dkg Aby tészta liszt3 db tojás80 gr víz3 ek olaj+ rizsliszt a nyújtáshozTöltelék:50 dkg darált hússóbors1 fej hagyma1 kk fokhagymapor4 szál
répa3 nagy fej gombaoregánó2 db babérlevélolaj2 dl paradicsomszószkb 1-1,5 dl víz+ 2 dl rizstjeszín+ 2 db tojás+ 5-10 dkg növényi sajt – reszelveElkészítés:A tésztához a lisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat,vizet, olajat. Nagyon alaposan kidolgozzuk. Majd rizslisztes lapra tesszük, és jó vékonyra kinyújtjuk (ha van tészta nyújtó gépünk, akkor érdemes azt használni!!!). Téglalapokat vágunk a tésztából, amit lobogó vízben kb 1-2 percig előfőzünk (az előfőzést érdemes akkor, amikor már a töltelék elkészült!)A tölteléket elkészítjük. A hagymát,gombát,répát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, átforgatjuk, pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, evvel is elkeverjük, majd fűszerezzük. Majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, összekeverjük, majd hagyjuk , hogy „elfője” a levét.Ha ezek elkészültek, akkor egy jénai tálba alulra helyezünk előfőzött tésztalapokat, majd a tölteléket, majd ismét lapok… egészen addig, amíg el nem fogy, a tetejét tésztával zárjuk!.Majd a rizstejszínt, tojásokat, növényi sajtot kikeverjük és evvel beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt készre sütjük.