KOSSUTH KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.03.15.
  • 8

Hozzávalók:15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg tápióka keményítő3 ek édesítő (1:4)1 cs sütőpor2,5 dkg Naturbit Mandula liszt1,5 dkg útifűmaghéj1 dkg útifűmaghéj őrleménykb 3,5 dl víz2 ek citromlé+ kb 10 dkg durvára darált dióElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb 5 percet állni hagyjuk, majd a tetejére tesszük a diót.180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, végül hold alakú szaggatóval szaggatjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.