KECSKEMÉTI BARACOS KÖLES TORTA - ÚJRAGONDOLVA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.03.19.
  • 0

Hozzávalók :Főzzünk meg kb 40 dkg kölest 4-szeres foyadékban (rizstej/kókusztej/mandulatej)!!1 . réteg85 dkg főtt köles2 ek vanília aroma3 ek édesítő (1:4)7,5 dkg hántolt földimandula liszt7,5 dkg Naturbit mandula liszt6 dkg Naturbit hajdina pehely2. réteg85 dkg főtt köles2 dl Schlagfix natúr vegán tejszín35 dkg barack befőtt turmixolva2 ek vanília aromaízlés szerint édesítő2 cs. vanília pudingpor (Haas)35 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)50 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)30 dkg baracklekvár3. réteg30 dkg cukormentes baracklekvár20 dkg cukormentes barack befőtt pépesítvekb 20 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)Elkészítés:Az első réteghez az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy 23 cm- es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a masszát. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.Megvárjuk amíg kihül, majd kiszedjük a formából, keszedjük a papírt, majd visszatesszük az alapot.A 2.réteghez az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, nagyon krémes esz, majd sűrűre főzzük.Ezt rátesszük az alaprétegre.Majd a 3. réteg alapanyagait összekeverjük, majd ez jön a torta tetejére.Majd egy éjjelt a hütőben pihentetjük, hogy összeálljon, majd díszítjük.