KINDER MAX KING SÜTEMÉNY (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.02.18.
  • 0

Hozzávalók:Lapok:15 dkg
Naturbit barna rizsliszt (ITT)7,5 dkg
Naturbit köles liszt (ITT)7,5 dkg tápióka keményítő0,5 cs sütőpor2,25 dkg útifűmaghéj őrlemény1,5 ek édesítő (1:4)4,5 dl víz1 ek citromlé+ olaj a kenéshezKrém:6 dl Schlagfix natúr habtejszín - vegánízlés szerint édesítő25 dkg Schlagfix mascarpone - vegán10 gr útifűmaghéj őrlemény2 ek vanília aromaKaramell krém:30 dkg datolya1 dl rizstejszín+ olvasztott mentes csokoládé+ morzsolt dió (aki eheti annak mogyoró)Elkészítés:A datolyát előző este beáztatjuk, majd másnap botmixerrel pépesítjük, majd a rizstejszínnel kikeverjük.A lapokhoz a száraz aapanyagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjük.Szendvics sütőt vékonyan kiolajozunk, majd a masszából ráadagolunk, és megsütjük. 3 ilyen lapot sütünk.Majd a krémhez a habot felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, eldolgozzuk, majd a többi alapanyagot és kikeverjük.Egy sütőformába tesszük az első lapot, majd rá a tejszínes krémet, majd a datolyás hamis karamellt, majd megont egy lapot , krémet, karamellt, végü az utolsó lap, aminek a tetejére csak a krém jön, majd pedig csokival borítjuk és a dióval megszórjuk. Hagyjuk 5-6 órát, hogy összeálljon, maj fogyasztható.